Info

Limbra Cat Club


Limburg-Brabant Cattery Club

Algemene informatie Limbra Cat Club

Hartelijk welkom op de website van Limbra Cat Club.


Limbra Cat Club, ook wel LCC genoemd, is een gezellige en gemoedelijke Limburgs-Brabantse kattenvereniging waar openheid hoog in het vaandel staat. Zij is door Wil Curvers en Dick Eindhoven in 1998 opgericht. Ondertussen heeft Limbra Cat Club echter mensen uit heel Nederland als lid. Naast de Nederlandse leden hebben wij ondertussen ook diverse Duitse en Belgische leden mogen begroeten. Vandaar dat er ook soms Limbra Cat Club verenigingsnieuws in het Duits te vinden is op onze website en wij bijvoorbeeld ons tentoonstellingsreglement ook in het Duits hebben vertaald.


Limbra Cat Club kent fokkerleden, algemene leden en gezinsleden. Ook als u fokkerlid bent bij een andere vereniging, bent u bij ons als algemeen lid van harte welkom.


De rassen die door onze leden gefokt worden zijn onder andere: Brits Korthaar, Brits Langhaar, Thai, Maine Coon, Pers en Exotic, Spynx, Burmees en ook anderen rassen zijn welkom. Twee maal per jaar organiseert Limbra Cat Club een raskattententoonstelling. Daarnaast geeft Limbra Cat Club twee keer per jaar het eigen verenigingsblad “de Miauw” uit. Hier vinden de leden naast het verenigingsnieuws ook interessante en leuke artikelen over diverse thema’s die ons in de kattenwereld bezig houden. Hiernaast ook regelmatig digitale nieuwsbrieven die via de email verstuurd worden.


De kittens en katten van onze fokkerleden worden opgenomen in het Limbra Cat Club stamboek en hun nakomelingen krijgen een mooie stamboom waarop de ouders, grootouders, overgrootouders en bet-overgrootouders op terug te vinden zijn. Daarnaast wordt er voor elk kitten een eigendomsverklaring afgegeven door Limbra Cat Club. Deze documenten horen kittenkopers van Limbra Cat Club leden bij overdracht van het aangekochte kitten mee te krijgen.


Fokkers hebben bij Limbra Cat Club de mogelijkheid een watermerk “Niet bestemd voor de Fok” op hun stambomen te laten printen. Hier kunt u meer over lezen in het stamboekreglement van Limbra Cat Club.


In de afgelopen jaren zijn de ontwikkelingen en moderniseringen in een behoorlijk rap tempo gegaan. Er zijn veel beleidszaken verbeterd en veranderd. Limbra Cat Club streeft er naar een democratische en transparante vereniging te zijn die klaar staat voor zijn leden en altijd een luisterend oor heeft, zowel in goede en in slechte tijden. Zo kunnen leden met eventuele gezondheidsproblemen in de cattery op hulp en vertrouwen rekenen. En uiteraard blijven deze problemen discreet bij het bestuur van Limbra Cat Club!


Limbra Cat Club werkt nauw samen met de Rasvereniging Brits Langhaar en heeft erg goede contacten met de Werkgroep Traditionele Siamezen Nederland.


Limbra Cat Club is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Kattenverenigingen (FNK). Dit is een overkoepelende organisatie van alle onafhankelijke verenigingen van kattenfokkers. Samen met onze zusterverenigingen trachten wij minimaal 1 keer per jaar om de tafel te gaan om met elkaar afspraken te maken over belangrijke kattenzaken. Esther Vijfvinkel gaat als FNK afgevaardigde met Alma Hendriks  als toehoorder, samen naar deze vergaderingen om de belangen van Limbra Cat Club te behartigen. Gezien u zelf niet rechtstreeks contact op kunt nemen met het FNK kunt u voor al uw vragen betreft het FNK contact opnemen met Esther Vijfvinkel of Alma Hendriks. Uw vragen, ideeën, op- en/of aanmerkingen zijn van harte welkom.


Op onze website kunnen leden en geïnteresseerden onze statuten en reglementen nalezen. Mochten er vragen, op- en/of aanmerkingen zijn, dan staat het Limbra Cat Club team graag voor u klaar. De contactadressen vindt u elders op de website.


Wij snappen dat mensen tegenwoordig vooraf inzicht willen krijgen in het beleid van hun eventuele toekomstige vereniging. Daarom bestaat er voor geïnteresseerde altijd de mogelijkheid vrijblijvend kennis te maken met onze vereniging op één van onze shows. Na overleg met het bestuur bestaat er ook de mogelijkheid de jaarlijkse algemene vergadering te bezoeken.


Mocht u ook interesse hebben in een lidmaatschap van onze vereniging neemt u dan vrijblijvend contact op met een van onze bestuursleden.


Namens het Limbra Cat Club Team.


Esther Vijfvinkel

voorzitter

Lid worden van Limbra Cat Club ?Zusterverenigingen


Met ondergenoemde verenigingen zijn wij aangesloten bij de FNK


Nederlandse Kattenfokkers Vereniging (NKFV)Nederlandse Raskatten Vereniging (NRKV)


Nederlandse Vereniging van Kattevrienden (NVvK)